Валентина Цвејоска Чолаковска е нова директорка на Детската клиника

Од:

Валентина Цвејоска Чолаковска е нова директорка на Детската клиника во Скопје.

Таа доаѓа на местото на досегашната директорка Стојка Нацева-Фуштиќ која од јануари заминува во пензија.

Таа беше назначена за директорка на 2 ноември 2022 година и функцијата директор на Детската клиника ја извршуваше досега.

Би можело да ве интересира

Како била лекувана Срна на Детската клиника: Родителите обвинуваат, докторите велат дека е сторено се што е потребно

Александар Тодески

Детска клиника: Ревизијата е за 2022 година, за 2024 ќе се обезбеди трикафта за сите

Орце Костов

Трикафта има само за 15 од вкупно 140 пациенти со цистична фиброза

Орце Костов

Трите деца од семејството на девојчето кое се лекува од тешки повреди во Клинички во Скопје ќе добијат старател

Катерина Ѓуровски

Четиригодишното дете од Струмица е во стабилна состојба на Детската клиника во Скопје

Катерина Ѓуровски

Родилката од Делчево починала ноќеска на КАРИЛ, новорoденчето е на механичка вентилација на Детската клиника во Скопје

Горан Наумовски