„Улици“ скинале кабел, пола Кисела Вода без струја

Од:

Населбите 11 Октомври, Кисела Вода, Рампа , Припор и Сопиште половина час се без струја. Од ЕВН велат дека се работи за два последователни дефекта и се работи на нивно отстранување.

„Во Припор и Сопиште имало испад на далновод, веќе е поправен дефектот, а во Кисела Вода, Рампа, 11 Октомври има скинат проводник. Наши екипи се веќе на терен, се прави замена и наскоро корисниците ќе добијат струја“, вели Атанас Ковачевски, портпарол на ЕВН за „А1он“.

Неофицијално кабелот го скинале екипи на јавното претпријатие „Улици и патишта“ кои изведувале градежни работи во Кисела Вода.

Маја Илиевска Пачемска

Би можело да ве интересира

Голем дел од Центар во мрак, не работат ниту семафорите

Татјана Ташкова

АД ЕСМ: Нашето производство е во континуиран пораст од 2017 наваму

Ана Ололовска

АД ЕСМ: Нема зголемување на цената на електричната енергија која ќе му ја продаваме на универзалниот снабдувач

ВИДЕО: Викаа полиција за да пробијат пат преку ископите за канализација, револт кај жителите на скопско Пржино

Маја Илиевска-Пачемска

Во следните 30 дена ќе биде затворен за сообраќај патот кон Теферич

Ана Ололовска

Герила акција: Дрвјата во Расадник родија згради

Ана Ололовска