Судењето против Теофиловски одложено за 6 септември

Од:

Влошената здравствена состојба и отсуството на обвинетите Ајдин Нуредини и Цветко Наумовски, го одложи денешното рочиште за случајот со Тенискиот клуб Љуботен ДОО Тетово, кој според обвинителството прибавил имотна корист во вредност од 22.050.000 на штета на државата. Судијката Васка Николовска Масевска, судењето за овој случај го закажа за 6 септември.

Како застапник на обвинението во овој случај е јавната обвинителка Милица Гаврилова.

Според обвинението, Зоран Теофилоски, како одговорно лице – претседател на Тениско спортско здружение Љуботен Тетово и Цветко Наумовски како одговорно лице – управител во правното лице Друштво за спортски активности Тениски Клуб Љуботен ДОО Тетово, со умисла ги потикнале обвинетите Ајдин Нуредини како лице кое врши работи од јавен интерес и службените лица Џемал Абди, Имран Куртиши, Кренар Ибрахими и Идриз Реџепи со искористување и неизвршување на нивната службена положба и овластување, со умисла да прибават значителна имотна корист за правното лице Друштво за спортски активности Тениски Клуб Љуботен ДОО Тетово, а на штета на средствата на државата – сопственост на градежно земјиште, во вредост од 22.050.000 денари.

Би можело да ве интересира

Маричиќ: Можна е измена – судскиот процес да не почнува од почеток откако ќе замине судија

Жарко Настоски

Судскиoт совет разреши судија и избра четворица претседатели на основни судови

Жарко Настоски

Ново рочиште против Зоран Теофиловски, член на Судски совет

Ана Ололовска

Советот за жалби при Врховниот суд ја одби како неоснована жалбата на Лидија Неделкова

Ана Ололовска

Владата се согласи да им се зголемат платите на судиите за 15 проценти

Катерина Павлова-Николовска

Нанев: Ќе бидат креирани електронски досиеја со факти за предметите

Жарко Настоски