Студентите ги пуштија професорите, ќе има седница на Сенатот

Од:

Падна договор помеѓу професорите кои треба да расправаат за изборот на нов ректор и претставниците на Студентскиот пленум.

Според договорот, седницата на Сенатот ќе се одржи, за што беше одблокиран и влезот во Ректорската управа, но на неа ќе присуствуваат и четворица претставници на Студентскиот пленум.

Тие бараат да се одложи точката за избор на нов Ректор, со оглед дека 10 студентски гласа не се легитимни, со оглед дека е истечен нивниот мандат.

Би можело да ве интересира

Избор на ректор на УКИМ, во избирачкиот список запишани 1419 гласачи

Ана Ололовска

„Студентски отпор“ најави протести доколку не им се исполнат сите барања

Ана Ололовска

Студентски отпор бара средба со министерот за образование

Катерина Павлова-Николовска

Од денеска аплицирање за субвенциониран студентски оброк за студентите кои досега не го оствариле ова право

Средношколците и студентите со своите барања пред МОН – полесна државна матура и подобар студентски стандард

Ана Ололовска

МОН префрли пари, но студентите не се откажуваат од протестот: „Не може пари за оброк да добиваме на крајот од месецот“

Орце Костов