Страницата на Пендаровски во изработка, новото име напишано на три јазици

Новата официјална страница на претседателот, Стево Пендаровски е во изработка.

Информацијата за изработката на сајтот и новото име на државата Република Северна Македонија се напишани на три јазици: македонски, албански и англиски јазик.

До последниот ден од мандатот на екс-претседателот, Ѓорге Иванов, името на државата на сајтот остана непроменето.

Би можело да ве интересира

Шлемовите не ги заштитија од сеирот и потсмевот

Ана Василевска

Рама: Не е праведно, а ни практично Пендаровски да бара раздвојување од Албанија

Ана Ололовска

Актуелниот претседател на Малави освои нов мандат

Комплетиран кабинетот на претседателот Пендаровски

Ана Ололовска

Пендаровски бара анализа за перформансите на надворешната политика

Ана Ололовска

Средба на претседателот Пендаровски со шефот на мисијата на ОБСЕ во Скопје, Клеменс Која

Ана Ололовска