СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ ја партизираше општина Гази Баба и ја претвори во легло на непотизам

Од:

Освен што ништо не работи во првите месеци од мандатот, општинската администрација во Гази Баба предводена од ВМРО-ДПМНЕ е легло на непотизам рече на прес конференција советничката од СДСМ во Гази Баба Сузана Трпковска.

-Мартин Десподовски е советник во Советот на општината, а неговата сопруга, Габриела Десподовска работи во одделението за човечки ресурси во општината. Секретар на општината е Невенка Стаменковска Стојковска, а нејзиниот сопруг Дарко Стојковски е вработен во секторот за инспекциски работи. Александар Каровски е советник и претседател на комисија за урбанизам, комунални работи, сообраќај и заштита на животна средина, а неговата сопруга Тина Каровска е раководител на одделение за градежно земјиште во сектор урбанизам. Ова е пример за непотизам, пример за груба партизација на Општина Гази Баба која треба да им служи на сите граѓани, вели Трпковска.

Би можело да ве интересира

СДСМ: За лошата состојба со пожарите да има одговорност, Владата на Мицкоски целосно потфрли

СДСМ: Петто убиство откако Тошковски е министер, ниту едно не е расчистено

СДСМ: Мицкоски ја лаже јавноста, зошто не ги објави приватните сметки за патувањето на синот

Патувањето на синот на премиерот во Вашингтон во фокусот, МНР вели не бил на сметка на државата

Патувањето на синот на Мицкоски во Вашонготн државата не ја чини ништо, тој не е дел од делегацијата тврди ВМРО-ДПМНЕ

Дали Мицкоски го носел синот на државен трошок во САД прашува СДСМ