Река: За да живееме концепт на една Република за сите, треба да постои реална еднаквост

Од:

Кандидатот за претседател Блерим Река во придружба на лидерите на Алијанса на Албанците и „Беса“ вечерва одржа митинг пред жителите на Брвеница.

Во своето обраќање, Река рече дека неговиот концепт е за универзална Република за сите граѓани, за владеење на законот и правда за сите.

– Дојде време за претседател Албанец, затоа што и Албанците се граѓани на оваа земја. За даможе да го живееме концептот за една Република за сите, треба да постои реална еднаквост, а не само формална, за сите граѓани на оваа земја. Македонија како мултиетничко општество не може да функционира како моноетничка земја.

Затоа на 21 април вашиот глас е глас за промена, глас против корупцијата и против неправдата, им порача Река на жителите на Брвеница.

Би можело да ве интересира

Гори земјоделска задруга во тетовска Брвеница, пожарникарите со часови се обидуваат да го скротат огнот

Жарко Настоски

Ахмети се сретна со албанскиот амбасадор Река

Жарко Настоски

Река: немаме време да изгубиме уште 10, 20 години

Река: Концептот „За република“ значи правна држава еднаква за сите

Река: Само владеењето на правото ќе го искорени управувањето на олигарсите

Река: Републиката не ја признава дозираната демократија за „статистички нации”