Реакција на Министерството за финансии на дописот од АВМУ

Од:

Денешната реакција на Агенцијата за аудиовизуелни медиумски услуги до Министерството за финансии како и соопштението до медиумите е да се пласираат информации без содржина со цел креирање лажна перцепција дека некој некаде нешто опструира, се истакнува во соопштението на Министерството за финансии по повод реакцијата на АВМУ.

– Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги е добро запознаена со постапката за исплата на средства за финансирање на Агенцијата за време на изборниот процес, според која Владата најпрвин треба да донесе одлука – процедура, која веќе е во тек, врз основа на која Министерство за финансии врши исплата на средствата, стои во соопштението.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Полноќна тепачка пред куќата на Бојко Борисов поради Македонија

Гочев: Македонскиот јазик го сметаме за дијалект на бугарскиот јазик!

МФ: Јавниот долг 54,9 % од БДП, намален дополнителни 2,2 процентни поени

А1он

Закани од Москва за Македонија, Бугарија, Романија и за Црна Гора

Катерина Павлова-Николовска

Димитров: Северна Македонија е генетски поврзана со Србија и Русија

МФ: Јавниот долг во услови на криза намален на 57,1% од БДП, на ниво под мастришкиот критериум

А1он