Рашковски: Уште овој демант на крајот на првиот успешен работен ден

Од:

Новиот генерален секретар на Владата на Република Македонија, Драги Рашковски преку неговиот Фејсбук профил испрати демант за обвинувањата кон него.

„Уште овој демант на крајот на првиот успешен работен ден.

Ораторската вечер е уметнички настан на кој се вреднуваат ораторските способности. Во моментот кога настапував и бев награден, ми се падна да зборувам против НАТО. Таква ми била среќата. На мојот колега му се падна да зборува афирмативно. На ораторската вечер имаше тогаш 3 категории:

1. Слободни говори во која учесниците може да зборуваат на која сакаат тема
2. Говори – про ет контра, на која учесниците по пат на жтрепка треба да презентираат говор ЗА или ПРОТИВ однапред дадени теми
3. Веќе готови историски говори

Говорите ги пишувавме заедно со актери, кои особено на категоријата ЗА или ПРОТИВ сакаа да има дијаметрални ставови.

Инаку мојот став за НАТО е –
Денес, со некои решенија кои се донесоа во Генералниот секретаријат и на Влада, Македонија е повлиску до НАТО. Тоа многу ме радува.

И утре и во наредниот период мојата енергија е насочена кон желбата – Македонија 30та членка на НАТО“ напиша Рашковски на неговиот Фејсбук Профил.

Би можело да ве интересира

Американскиот секретар за одбрана Остин до Шекеринска: С. Македонија е наш ценет пријател и сојузник

Ана Ололовска

Соработката со НАТО – главна тема на вториот ден од ЕУ самитот

Ана Ололовска

Советот на министри на БиХ ја усвои реформската програма за НАТО

Жарко Настоски

Ашраф Гани: Авганистан не е Виетнам

Реформската стратегија на НАТО претставува предизвик во сопствениот двор

Ана Ололовска

НАТО планира осумкратно побројни сили во Ирак

Жарко Настоски