Преспанското Езеро и понатаму под минимумот, извесно намалување на нивото и кај реките

Од:

Водостојот на Преспанското Езеро е 36 сантиметри под асполутно дозволениот минимум, додека кај Охридското Езеро ситуацијата е спротивна, односно тоа е за седум сантиметри над дозволениот минимум, покажуваат денешните мерења на Управата за хидрометеоролошки работи.

Кај реките има извесно намалување во однос на вчерашниот ден, освен кај реката Вардар кај Велес каде има зголемување од 35 сантиметри во однос на вчера.

Би можело да ве интересира

Намален водостојот на Дојранското Езеро

Ана Ололовска

Нивоата на реките, Охридското и Преспанското езеро под ноемврискиот просек

Ана Ололовска

Намален водостојот на Преспанското и Дојранското Езеро

Ландов

Реките и Охридското и Преспанското езеро на нивоа под ноемврискиот просек

Ана Ололовска

Водостојот на реките и двете најголеми езера, Охридското и Преспанското, под ноемврискиот просек

Жарко Настоски

Реките и двете најголеми езера, Охридското и Преспанското, под ноемврискиот просек

Ана Ололовска