Помина година, Манчевски реагира: МРТ е срам, дно и под целосна контрола на ВМРО-ДПМНЕ

Од:

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски по една година министерување, го кажа тоа за што многумина критикуваа по социјалните мрежи.

– Прв пат откако сум министер јавно ќе кажам мое лично мислење. МРТВ е срам, дно и целосно под политичка контрола на ВМРО-ДПМНЕ. Македонија нема јавен сервис на граѓаните, напиша Манчевски на Твитер.

На ваквото „откритите“ на министерот следуваше коментар.

Така е ама што се направи за да не биде така. Се остави цела вмроовска структура да си биде на позиции во МРТВ. Да царува јавашлук и неработење и целосна анестезија. Ако има криминал, а има, зошто никој не одговара. И кај нас има луге од оние што земаат сеуште плата и дома си нишаат врата. Набутани секакви луѓе од разни штабови на ДПМНЕ од цела држава.

Поставени со партиски заслуги неспособни кадри кои се тотални аматери во својата професиј, а а водат други До сега требаше да се реагира во МРТВ, а не да се остави да оди кон дното се повеќе.

Би можело да ве интересира

Шаќири: Мораме да се грижиме за безбедноста на луѓето во сајбер просторот

А1он

Шаќири: Еден заеднички и отворен пазар на труд уште повеќе ќе го поврзe регионот на Западен Балкан

А1он

Шаќири: Ревизија на системот на дискрециските овластувања при вработувањата

А1он

Шаќири: Македонија лидер во регионот во процесот на дигитализација

А1он

Министерство за информатичко општество и администрација најтранспарентното министерство во регионот

А1он

Шаќири: Продолжуваме да ја подобруваме бродбенд инфраструктурата низ целата држава

А1он