Почесна артилериска стрелба по повод Денот на Армијата

Од:

Армијата согласно Правилото за воен протокол во Армијата, а во врска со одбележувањето на „18 Август – Денот на Армијата, в сабота во Скопје ќе изведе две артилериски стрелби.

Како што соопшти РЦУК-Скопје, во време од 15:00 до 18:00 часот ќе се изврши пробна артилериска стрелба со истрел од еден плотун од шест артилериски орудија (хаубица 105 мм), а во време од 19:00 до 19:30 часот ќе се изврши почесна артилериска стрелба со истрел од 10 плотуни од шест артилериски орудија (хаубица 105 мм.)

Артилериската стрелба ќе се изврши од касарната „Илинден“ во Скопје.

Би можело да ве интересира

Шекеринска од Галичица: Погледот кон двете езера симболично ги отсликува нашите две стратешки цели – членството во ЕУ и НАТО

Ана Ололовска

Припадници на Армијата ќе планинарат на Галичица во чест на Денот на независноста

Ана Ололовска

На воена вежба во Германија заминуваат 140 припадници на Армијата

Ана Ололовска

Шекеринска: Амбициозни сме да станеме членка на најголемиот воено-политички сојуз

Ана Ололовска

Контингент на Армијата ќе учествува на вежбата „Syber Junction 19”

Ана Ололовска

Шекеринска: Нема никакви последици по животната средина од „Одлучен удар” на Криволак

Ана Ололовска