Општина Валандово се подготвува за реализација на значајни проекти

Од:

Изградба на градинка во Брајковци, на повеќенаменско игралиште во Калково и на стационар за кучиња-бездомници, реконструкција на булеварот „Првомајска”, како и решавање на проблемот со Градските гробишта, односно изградба на нови, се само дел од новите проекти што ги најавува Општина Валандово.

– Се подготвуваме и за туристичко уредување на Кочулските водопади, изведба на втората фаза од канализацискиот систем во Бојмискиот реон, асфалтирање четири локални улици во Балинци, Пирава и Удово, асфалтирање девет сокаци во градот Валандово. Ќе почне и реконструкцијата на градинката „Калинка“ во Валандово, тампонирање и санирање на руинираните улици во населените места Марвинци, Чалакли, Брајковци, Раброво и Собри, изградба на мини-плоштад и парк во населеното место Удово, изградба на три нови урбани паркови во градот Валандово и поставување на неопходната инфраструктура во индустриската зона „Јосифово”, инфомира градоначалникот Перо Костадинов.

Општината, додаде, интензивно работи и на подготовка на техничка документација за изградба на нови канализациски и безбедни водоводни системи за населените места кои ги немаат, како и на техничка документација за решавање на проблемите со поројните води во Горна Маала, Јосифово и на Калковска река.

Би можело да ве интересира

Потпишување договор за изведувач за Програмата за наводнување на јужно вардарска долина

Полицијата пронајде 7,6 кг. марихуана, притворено едно лице од валандовско Брајковци

Наум Локоски

(ВИДЕО) Заев: Заедно со опозицијата ќе ги направиме уставните амандмани

Наум Локоски

Тевдовски: ЕУ поддржува изградба на инфраструктура во Македонија

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Ѓорѓиевски: Заев како политичар е колективна несреќа за целиот македонски народ

Наум Локоски

Оградување парцела за нови градски гробишта во Валандово

Ана Ололовска