Општина Аеродром бара Град Скопје да преземе мерки за подигнување на безбедноста на улицата „Васко Карангелевски“

Од:

По реакциите од страна на граѓаните на Аеродром, пензионерските здруженија, вработените и родителите на децата кои учат во ООУ „Љубен Лапе“, Општина Аеродром во изминатиот период во неколку наврати оствари комуникација со градската администрација во насока на решавање на проблемот со безбедноста на улицата „Васко Карангелевски“ велат од Општина Аеродром.

– Безбедноста на граѓаните е најважна и токму поради уште еднаш апелираме и бараме Министерството за внатрешни работи, Градот Скопје и градската администрација да преземат соодветни мерки за ревидирање на сообраќајното решение за улицата „Васко Карангелевски“, во насока на поставување на соодветна сигнализација со која се гарантира безбедноста на пешаците и останатите учесници во сообраќајот. Во оваа прилика уште еднаш ја информираме јавноста дека реализацијата на проектот за улицата „Васко Карангелевски“ е целосна надлежност на градот Скопје и Општина Аеродром нема никаква надлежност во однос на сообраќајниот проект и сообраќајната сигнализација. Во таа насока Општина Аеродром, во текот на денешниот ден, уште еднаш со писмено барање ќе побара надлежните институции да ги преземат потребните активности за решавање на овој проблем, се вели во соопштението од Општината.

Би можело да ве интересира

Долно Лисиче доби ДУП кој ги решава инфраструктурните проблеми и отвора правна можност за изградба на детска градинка и спортска сала

Муцунски: Комплетна реконструкција на „Патрик“ – местото каде растеа голем број генерации од Аеродром, сега добива нов и модерен изглед

Аеродром ќе блесне во новогодишни бои, започнаа подготовките за новогодишно украсување на општината

Градинката „Пчелка 2“ во Аеродром доби нова енергетски-ефикасна фасада

Во Општина Аеродром промовиран првиот полнач за електрични тротинети кој работи на соларна енергија

„Ова не е булевар, ова е кланица“- автомобил се преврте на новата улица во Аеродром

Катерина Ѓуровски