Олумчева најави изградба на спортска сала во ОУ „Петар Мусев“ во Богданци

Од:

Кандидатот за градоначалник на Богданци од коалицијата „За подобра Македонија“ Анастасија Олумчева попладнево во присуство на министерот Панче Кралев информираше дека нејзин најголем приоритет во образованието ќе биде изградба на спортска сала во основното училиште „Петар Мусев“.

– Мора да се изгради спортска сала во училиштето за да има место за спортските активности на учениците. Само во спортска сала тие можат да ја изразат својата желба за конкуренција, играјќи на разни турнири и купови, рече Олумчева.

Таа и министерот Кралев го посетија советот на родители и училишниот одбор на ОУ „Петар Мусев“ и присуствуваа на нивната трибина за да ги слушнат проблемите со кои се соочуваат.
Олумчева и Кралев се согласија дека е многу важна комуникацијата меѓу локалната самоуправа и ресорните министерства и дека нема да дозволат да опадне нејзиниот сегашен квалитет.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Избрканата трудница, градоначалникот кој ја избрка и уште двајца од СДСМ кои сакаат да го „симнат“ – предизборие во Лозово

Минимална предност за ГЕРБ на Борисов на изборите во Бугарија

Катерина Павлова-Николовска

Неизвесен победникот на парламентарните избори во Бугарија

Агенција Галуп: „Има таков народ“ е победник на изборите во Бугарија

Мери Јордановска

Партијата на Борисов очекува влада на партиите што протестираа

Шест партии во новиот бугарски парламент – први информации од излезните анкети

Leave a Comment

8 − seven =