Оглас за вработување на 150 војници во Армијата

Од:

Министерството за одбрана денеска го објави Јавниот оглас за прием на 150 професионални војници на служба во Армијата на Република Северна Македонија.

Рокот за пријавување на кандидатите, информираат од МО, е 15 дена вклучувајќи го и денот на објава.

– Да се државјани на Република Северна Македонија; да се полнолетни; да имаат завршено најмалку средно образование; да не се постари од 25 години на денот на завршување на огласот за прием и да се здравствено и физички способни, се условите за пријавување на лицата на јавниот оглас.

Платата на идните професионални војници од моментот на склучување на договор, информираат од МО, ќе изнесува над 31.000,00 денари со дополнителни над 10.000,00 денари – средства за станбено обезбедување.

Кандидатите за професионални војници својата пријавата може да ја поднесат на неколку начини: – по електронски пат заедно со потребните документи на следниот е-маил: [email protected]; – до Одделенијата за одбрана во или блиску до местото на живеење, заедно со потребните документи.

Во постапката за избор, кандидатите за професионални војници ќе подлежат на тестови за физичка подготвеност и на здравствени прегледи спроведени од посебни комисии.

Би можело да ве интересира

Срамота е што не Ве информирале за секс скандалот во АРМ – Ковачки му пиша на Пендаровски

Катерина Ѓуровски

Началникот на Генералштабот ги посети армиските припадници ангажирани во Словенија

Одбележан Денот на Армијата, Пендаровски одликуваше 13 војници

Горан Наумовски

Почесна артилериска стрелба по повод Денот на Армијата

Командир во тетовска касарна побарал поткуп од 4.000 евра за да унапреди војник

Горан Наумовски

САД и Северна Македонија склучија 10 годишен патоказ за соработка во одбраната