Одбиени жалбите за замрзнатиот имот во „Империја“

Од:

Кривичниот совет на одделението за организиран криминал и корупција при Основниот кривичен суд Скопје, постапувајќи по жалби на правните лица Дивелоп груп ДОО Скопје и Бест Вејт Инвестмент ДООЕЛ Скопје, изјавени против шест решенијата на судии на претходна постапка, а поврзани со истрагата на ОЈО ГОКК за предметот познат како „Империја“, на 20.04.2022 година одржа седница на која по извршен увид во списите и ценејќи ги фактите приложени во жалбите донесе решенија со кои жалбите се одбиваат како неосновани, а решенијата од претходна постапка се потврдуваат во целост.

Имено во текот на изминатата недела, судиите од одделот на претходна постапка, постпаувајќи по предлог на надлежниот Јавен обвинител, донесоа решенија со кои се изрекa мерки – Одземање на имот заради обезбедување поради постоење основано сомнение дека потекнува од кривично дело, како и Забрана на правните лица за распологање со удел во правно лице и отуѓување на имот кој се запленува во корист на РСМ.

Би можело да ве интересира

На 30 март пресуда за обвинетиот во „Империја“ којшто призна вина

Обвинетиот Зоранчо Митровски ја призна вината во случајот „Империја“

Ана Ололовска

Во кривичен почна судењето за случајот „Империја“

Ана Ололовска

Судењето за „Империја“ одложено за 20 март

Горан Наумовски

Предметите „Таргет-Тврдина“ и „Трезор“ ќе добијат интензитет, уверуваат од Кривичен суд

Панделевски: Не е проблем да се спогодам и јас за „Империја“, но прво Обвинителството да каже дека сум невин

Ана Ололовска