Обединети за Македонија: Ова е вековен сон на целиот македонски народ

Од:

Одржувањето на Првата конференција со Европската Унија за почегок на преговорите за членство во ЕУ, означува отворање нова страница во поновата македонска историја, но и многу работа до целосна демократизација на земјата велат од Обединети за Македонија.

– Основата за процесот на зачленување во Европската Унија започна во 2001 година, за време на нашиот мандат кога ја потпишавме Спогодбата за асоцијација и стабилизација со ЕУ. Обединети за Македонија го честита почетокот на преговорите со Европската Унија на сите македонски граѓани! Ова е вековен сон на целиот македонски народ, да бидеме дел од европското семејство се вели во соопштението од партијата.

Би можело да ве интересира

ОМ: Министерство за политички систем и етнички национализам

Ана Ололовска

ОМ: Народот не ве плаќа за циркус, однесувајте се цивилизирано во Собранието

Ана Ололовска

Обединети за Македонија: Една држава – едни униформи

Ана Ололовска

ОММ стана придружен член на Европските млади конзервативци

Ана Ололовска

ОМ против најавената промена на називот на улицата „Борис Сарафов“ во „4 Јули“

Ана Ололовска

Онлајн состанок на ОМ со раководителот на ЕКР за Бугарија: Меѓусебното разбирање е основа на решавање на проблемите

Ана Ололовска