Ново рочиште против Зоран Теофиловски, член на Судски совет

Од:

Во Кривичниот суд Скопје, денеска ќе продолжи судењето против членот на Судскиот совет, Зоран Теофиловски, обвинет за кривично дело „злоупотреба на службена должност и овластување”, во случајот за Тениско спортско здружение Љуботен Тетово. Тој на првото рочиште за овој предмет изјави дека воопшто не се чуствува виновен и посочи дека станува збор за монтирано обвинение.

Исто така и останатите обвинети Ајдин Нуредини, Џемал Абди, Имран Куртиши, Кренар Ибрахими, Цветко Наумовски и Идриз Реџепи во своите изјави пред Судот се произнесоа дека не се чуствуват за виновни.

Според обвинението, Зоран Теофилоски, како одговорно лице – претседател на Тениско спортско здружение Љуботен Тетово и Цветко Наумовски како одговорно лице – управител во правното лице Друштво за спортски активности Тениски Клуб Љуботен ДОО Тетово, со умисла ги потикнале обвинетите Ајдин Нуредини како лице кое врши работи од јавен интерес и службените лица Џемал Абди, Имран Куртиши, Кренар Ибрахими и Идриз Реџепи со искористување и неизвршување на нивната службена положба и овластување, со умисла да прибават значителна имотна корист за правното лице Друштво за спортски активности Тениски Клуб Љуботен ДОО Тетово, а на штета на средствата на државата – сопственост на градежно земјиште, во вредост од 22.050.000 денари.

Би можело да ве интересира

Маричиќ: Можна е измена – судскиот процес да не почнува од почеток откако ќе замине судија

Жарко Настоски

Судскиoт совет разреши судија и избра четворица претседатели на основни судови

Жарко Настоски

Судењето против Теофиловски одложено за 6 септември

Ана Ололовска

Советот за жалби при Врховниот суд ја одби како неоснована жалбата на Лидија Неделкова

Ана Ололовска

Владата се согласи да им се зголемат платите на судиите за 15 проценти

Катерина Павлова-Николовска

Нанев: Ќе бидат креирани електронски досиеја со факти за предметите

Жарко Настоски