Next Chapter кампањата на АУЕ-ФОН е вистински избор за секој иден студент

Од:

Американскиот универзитет на Европа–ФОН применува најсовремени образовни програми кои нудат флексибилни и просперитетни студии, ставајќи го студентот секогаш во фокус на интересот. Со новата кампања „Студирај на АУЕ-ФОН, плати како на државен“, кампања креирана согласно интересот и потребите на младите луѓе, АУЕ – ФОН продолжува со примена на холистичкиот систем за рано пријавување на сите заинтересирани кандидати.

dobivaj vesti na viber

Холистичкиот систем претставува пристап во кој заедно со постигнатиот успех од средното училиште, дополнително се вреднуваат индивидуалните квалитети на секоја личност, нивните амбиции, интегритетот во однесувањето, познавање на странски јазици, компјутерски вештини, или пак други лични остварувања во различни спортски дисциплини, натпревари или останати воншколски активности.

Повеќе од јасно е дека, доброто образование првенствено има клучна улога во развојот на вештините на една личност, кој подоцна се пренесуваат во бизнисот, но и за развојот на општеството во целина. Од овие причини, Американскиот универзитет на Европа–ФОН го применува мултидисциплинарниот пристап кој има стратешка улога во пресретнување на потребите на претприемништвото и за приспособување на студентите со промените, со кои светот се соочува денес.

Оттука, студентите кои ќе се одлучат да студираат на Факултетот за правни и политички науки, Факултетот за економски науки, Факултетот за детективи и безбедност, Факултетот за дизајн и мултимедија или на Факултетот за информатика, освен теоријата која ја добиваат од престижниот наставен кадар со

богата истражувачка дејност, имаат можност за пракса и работа, која е дел од програмата „Work and study“ која што Американскиот универзитет на Европа-ФОН ја применува во текот на едукативниот процес на студентите, со што ја покажува грижата за нивен комплетен професионален развој.

Но, дополнително АУЕ–ФОН овозможува неформално образование кое вклучува и кратки курсеви од различни области, со што кандидатите се надоградуваат со знаење и вештини за унапредување на нивниот професионален и кариерен развој. Затоа, NEXT CHAPTER е одлична можност за секој амбициозен и млад човек со јасна визија за својата иднина!

ПР

Би можело да ве интересира

Американскиот универзитет на Европа-ФОН станува дел од елитата на универзитети за сајбер безбедност!

Горан Наумовски

Со подготвителната настава за државна матура организирана од АУЕ – ФОН, матурантите остварија одлични резултати во јунскиот испитен рок

АУЕ – ФОН организираше донација на книги за СОС Детско Село

Интервју со ракометарот Гоце Георгиевски: АЕУ – ФОН за мене е избор број 1 затоа што универзитетот ги нуди најсовремените услови за студирање во нашата земја

Ана Ололовска

Со пожртвуваност и упорност до загарантиран успех!

Со Еразмус+ до европско образование

Ана Ололовска