Не е само Талат, албанското знаме беше поставено во сите кабинети во изминативе години

Од:

Албански знамиња во кабинетите имало во сите изминати години. На сите фотографии од министрите Албанци посебно во изминатите десет години, во нивна позадина или пред нив стои покрај македонското и албанското знаме.

Вчера имаше жестоки напади поради тоа што Талат Џафери на првиот работен ден во кабинетот на претседателот на Собранието постави покрај македонското и знаме на Албанија и на Европската унија. И тоа беше вест, поголема од таа дека Џафери конечно успеа да го почне првиот рабтен ден.

Според досегашните снимки и фотографии, Талат Џафери не направи ништо ново што дотогаш и не беше пракса. До сега никој не се бунтуваше и не го критикуваше поставувањето на албанското знаме во кабинетите на сите досегашни министри и сите функционери. Тоа дури не се ни забележуваше.

Но вчера, по сите настани можеби и најточно е дека не беше моментот за поставување на било какво знаме на масата во кабинетот на претседателот на Собранието. Тоа се вика политички сенс, и слушање на гласот на граѓаните дека е доста од поени со националистичка политика и конечно стартување на едно ново, граѓанско општество ослободено од националозми, грбови, знамиња и територии.

Би можело да ве интересира

ЕСМ го презема управувањето и со топланата Скопје Север

А1он

Комората ќе ја повлече иницијативата пред Уставниот суд, ќе се најдат решенија за предизвиците околу недела неработен ден

А1он

Формирани се работните групи за продлабочување на соработката со Бугарија

А1он

ЕСМ ќе управува со БЕГ заради континуирано обезбедување топлинска енергија

А1он

Владата прогласи кризна состојба во снабдувањето со топлинска енергија

А1он

Второто полугодие за основното и средното образование се одлага за 1 февруари

А1он