Намален водостојот на реките и на Охридското Езеро

Од:

Водостојот на Треска кај Македонски Брод е за осум пати понизок од просечниот за јануари, а на Сатеска кај Ботун за повеќе од двојно, покажуваат последните мерења на Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Пониски од повеќегодишниот просек за овој месец се и водостоите на сите останати реки во Македонија.

За разлика од реките, кај природните езера водостојот е повисок од просечниот со исклучок на Охридското Езеро, каде нивото е за 14 сантиметри пониско од вообичаеното.

Би можело да ве интересира

Повторно намален водостојот на Охридското и Преспанското Езеро

Ана Ололовска

Намален водостојот на Охридското и Преспанското Езеро

Ана Ололовска

Нивото на Црн Дрим намалено за 61 сантиметар

Ана Ололовска

Кочубовски: Носете маска и држете дистанца на плажа, водата во езерата покажува загадување, но дозволена е за капење

Шекеринска од Охрид: Поддршка за градоначалникот на Охрид во справување со езерската мафија

Ана Ололовска

Зголемени водостоите на Вардар, Пчиња и Лепенец

Ана Ололовска