МОСТ: Гласач во Кичево го фотографирал ливчето, интервенирала полицијата

Од:

Набљудувачите на МОСТ информираат дека на гласачкото место 0755, с. Осој, општина Кичево, гласач го фотографирал гласачкото ливче и го ставил во гласачката кутија. По ова била повикана полиција, фотографиите биле избришани, полицијата направила записник, а лицето било приведено на информативен разговор.

dobivaj vesti na viber

На прес конференцијата МОСТ ги објави податоците добиени од ПВТ програмата (паралелно сумирање на гласовите), која претставува математичко-статистички научен метод, одѕивот на гласачите по изборни единици е следниот:
Во изборната единица 1 – до 15 часот, одзивот е 35,93, до 16 часот – 39,29, до 17 часот – 42,31, до 18 часот – 45,13 отсто додека во
ИЕ 2 – до 15 часот – 31,78, до 16 часот – 34,88, до 17 часот – 37,88, до 18 часот – 41,06 осто.

Во тројката до 15 часот одзивот е 37,27, до 16 часот – 40,45, до 17 часот – 43,95, а до 18 часот – 47,64 отсто.
Во останатите изборнми единици: ИЕ 4 – до 15 часот – 37,87, до 16 часот – 41,71, до 17 часот – 45,83, до 18 часот – 50,25 отсто,
во ИЕ 5 – до 15 часот – 33,10, до 16 часот – 36,44, до 17 часот – 39,56, до 18 часот – 42,70 осто а во шестката до 15 часот – 24,78, до 16 часот – 28,23, до 17 часот – 31,19, до 18 часот – 33,97 отсто.

На претходните прес конференции МОСТ објави дека нивните набљудувачи не забележале неправилности во гласањето.

Терминот на последната прес-конференција на која ќе бидат соопштени резултатите од ПВТ програмата за одѕивот и распределбата на гласовите дополнително ќе биде објавен.

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Нарушена е безбедноста на надвозникот кај Визбегово

Горан Наумовски

Објавени нови сателитски снимки од разурнатиот мост кај Херсон

За уривање на мостот во Индија уапсени се девет лица

(ВИДЕО) Мост се урна за време на церемонијата на сечење лента во Конго

(ВИДЕО) Се сруши најдолгиот мост во Кина

Следува уште една изборна година

Ана Ололовска