ЛДП: Одлучивме на изборите да коалицираме со нашиот досегашен партнер СДСМ

Од:

Членовите на Централниот одобор на ЛДП одлучија на претстојните избори да коалицираат со старо-новиот партнер СДСМ, потврди претседателот на Либерално-демократска партија, Горан Милевски.

– На Централниот одбор на Либерално-демократската партија што се одржа вчера, членовите оценија дека досегашното коалицирање со СДСМ е успешно, така што во следниот период треба да се заокружат реформите во целост за успешен европски интегративен процес. Партијата очекува дека либералните вредности и барања ќе се почитуваат од страна на нашите партнери, вели Милевски.

ЛДП дискутираше и ги утврди кандидатите за пратеници кои дополнително ќе се промовираат во јавноста.

Потсетување дека на минатите парламентарни избори од ЛДП три пратеници кои влегоа во Собранието, две се жени. Речиси 50 отсто од советниците на ЛДП во општинските совети се жени.

– Ние на овој интернационален ден на жената како либерали бараме родова еднаквост во општествово. Морам со гордост да истакнам и дека од четири потпретседатели во партијата, две се жени. Жените во нашата партија имаат одговорни функции, не поради квоти, туку поради квалитетот и исполнителноста, додаде Милевски.

Би можело да ве интересира

Потпишан договор за заедничка коалиција меѓу ЛДП и ДОМ, формирано „Движењето одлучно за промени”

Ана Ололовска

Павле Трајанов се откажа од коалицијата со ДОМ и ЛДП

Искра Манојлоска

И пратениците на ДОМ и ЛДП ја прифаќаат резолуцијата на ВМРО-ДПМНЕ

Ана Ололовска

Милевски: Ако си се сакаат, нека си се земат, ЛДП на таква свадба нема да присуствува

Ана Ололовска

Заев: Чекорот на ЛДП направен во овој момент го сметам за удар врз СДСМ

Кристијан Ландов

Пратениците на ЛДП ќе делуваат самостојно во Собранието

Ана Ололовска