Ковачевски: Најмалку 500 евра во акции за секое семејство, ги враќаме енергетските компании назад кај граѓаните

Од:

Секој граѓанин, вклучително и децата, ќе добијат акции во вредност од по најмалку 8.000 денари или најмалку 500 евра за едно четиричлено семејство, со новата реформа за враќање на енергетските компании во рацете на граѓаните. Вредност која на берзата ќе биде далеку поголема., рече претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски вечерва на митинг во Тетово.

Со големата енергетска реформа, државните енергетски компании ги враќаме назад, кај граѓаните. Висок процент од вкупниот број издадени акции во државните енергетски компании ќе се поделат еднакво на граѓаните, додаде тој.

-Покрај ова, во наредните четири години инсталираниот капацитет на обновливи извори на енергија ќе го зголемиме за 100%! Енергетската трансформација која започна токму во мандатот на Владата која јас ја предводев овозможи 600 мегавати енергија од обновливи извори наспроти оние 16 мегавати вкупно во времето на нашите политички конкуренти. Тоа е видлив и јасен резултат од добрите социјалдемократски политики. Следува 100% зголемување, потенцираше претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски.

Би можело да ве интересира

„Европски фронт“ поднесе тужба до Управен суд за прегласувањето во Желино

ДИК ќе одлучува по приговорот од Европскиот фронт

Катерина Ѓуровски

Коалицијата „Европски фронт“ доставила приговор до ДИК за прегласувањето во Желино

Преговорите на новата Влада се во напредна фаза, при распределбата се води сметка за бројот на добиени пратеници информира ВМРО-ДПМНЕ

Катерина Ѓуровски

Одзивот до 9 часот е 7,22 проценти, поголема во однос на 8 мај

Прегласување на седум избирачки места, битка за двајца пратеници и нова распределба на мандатите

Катерина Ѓуровски