Конституиран новиот состав на Советот на Општина Центар

Од:

Со порака за успех и работа во интерес на граѓаните, градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски им го честиташе почетокот на работата на новите советници во општинскиот Совет, информираат од Општина Центар.

– На денешната прва конститутивна седница, имаше три точки за работа на дневниот ред: Избор на претседател и членови на Верификационата комисијa на Советот, усвојување на Извештајот на Верификационата комисија со предлог за верификација на мандатите на членовите на Советот и избор на претседател, се наведува во сооптението на Општина Центар.

Ова конститутивната седница ја водеше највозрасниот советник во Советот, Виолета Велковска од советничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата, која по верификувањето на мандатите на новите советници, ја прекина седницата, која ќе има продолжение во наредниот период, кога ќе треба да биде избран и претседателот на Советот на општината.

Во овој состав на Советот најмногу советници, 9 има СДСМ со коалицијата, потоа ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата со 8 советници и Левица и иницијативата „Шанса за Центар“ со по три советници.

Би можело да ве интересира

Герасимовски: Ја украсивме општина Центар, граѓаните имаат потреба од позитивна атмосфера

Орце Костов

Општина Центар со препорака до угостителските и јавните објекти во следните два дена да ја прилагодат музиката

Казни од 13.000 евра за Интермецо и за Мош за прегласна музика

Катерина Ѓуровски

Целосно се забранува градење надвор од Генералниот Урбанистички план на Водно

Општина Центар: Град Скопје да го реши хаосот со сметот

Герасимовски: Зачестените контроли на градилиштата продолжуваат – инвеститорите да градат според одобренијата