Ќе се гради пат до Траскавец

Од:

Владата ќе гради пат до манастирот Трасекавец во Прилеп и ќе го поврзува со патната мрежа од околината. Патоте е предвиден да биде долг 7,5 километри, а министерството за транспорт и врски за изградбата од буџетот веќе обезбедило 91. 180 000 денари за 2012 година и во развојниот буџет за 2013 и 2014 година.

Проектот е изработен од општина Прилеп, а потребата од овој пат е поради големиот интерес за посета на манастирот и неговата околина и непостоењето на никаква комуникација.

Би можело да ве интересира

Археолошките истражувања на Трескавец го потврдуваат милениумското светилиште и како урбана населба

ВИДЕО: Спасени се две туристки од Полска кои паднале во пресек од карпа над провлија кај „Трескавец“

Мариово и Трескавец меѓу петте финалисти за најдобра европска филмска локација

Жарко Настоски

Манастирот Трескавец се обновува според предвидената динамика

Ана Ололовска

Се бараат доброволци за гаснење на пожарот кај Трескавец

Наум Локоски

ЦУК: Повторно е активен пожарот во близина на Трескавец

Наум Локоски