Избори во 14 ограноци на ДУИ – ова се имињата на луѓето кои ќе ги водат

Од:

Демократската унија за интеграција денеска организираше внатрепартиски избори за 14 ограноци.

Во текот на овој изборен процес предводен од партиската изборна комисија на ДУИ се гласаше за избор на претседатели на ограноци, членови на ограноците, претседатели на локални совети и членови на раководството на локални совети во ограноците: Бутел, Чаир, Дебар, Јегуновце, Кичево, Крушево, Куманово, Липково, Битола, Петровец, Пласница, Преспа, Шутка и Велес.

Избраните во 14 ограноци на ДУИ се следните:

Ликово: Мирсад Ибраими

Куманово: Ридван Асани

Чаир: Беким Незири

Бутел: Мухарем Асани

Шутка: Илаз Лесковица

Петровец: Насер Халити

Јегуновце: Елдин Адеми

Кичево: Ардита Дани

Дебар: Артин Спахиу

Крушево: Абиб Веџиу

Битола: Лутфи Амето

Пласница: Бајрам Карамалески

Велес: Локман Салија

Преспа: Арјан Муједини

Би можело да ве интересира

Таравари: ДУИ 22 години беа на власт и ништо не направија, а сега од опозиција имаат големи идеи

ДУИ: Коалицијата од губитнички албански партии без срам продолжува да клевети

Горан Наумовски

Коалиција ВЛЕН: Нема да дозволиме ДУИ да ги користи Албанците како штит за нивното криминално владеење

Катерина Ѓуровски

ДУИ: Разочарувачка е одлуката на Влада да ја укине претходната одлука за изградба на патната оска Гостивар-Букојчан

Таравари: ДУИ тешко се навикнува на опозициски живот, но има време, ќе се навикнат

Катерина Ѓуровски

ДУИ усвои резолуции и преамбула: Домашните и меѓународните договори мора да се почитуваат

Катерина Ѓуровски