Градоначалникот на Гази Баба ги демантира СДСМ: Наводите се невистинити со цел замајување на јавноста

Од:

Градоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски целосно ги демантира наводите истакнати во денешната прес конференција на политичката партија СДСМ како „невистинити и со цел замајување на јавноста и граѓаните“.

dobivaj vesti na viber

„Лицето Добри Петров беше вработено лице во општина Гази Баба на работна позиција Советник во одделението за внатрешна ревизија на јавните установи од 2013 година.

За внатрешни ревизори можат да бидат назначени лица кои покрај општите услови утврдени со закон ги исполнуваат и посебните услови од членот 36 став 3 од Законот за јавна внатрешна финансиска контрола кои лицето Добри Петров во целост ги исполнува. СДСМ немаат познавање ниту на Законот за јавна внатрешна финансиска контрола, ниту на Правилникот за начинот на извршување на внатрешната ревизија и начинот на известување за ревизијата“, се вели во демантот на градоначалник општина Гази Баба на прес конференцијата на Богданка Кузеска.

„Ја упатуваме Богданка Кузеска од СДСМ да се информира од нивниот претходен градоначалник на општина Гази Баба Борис Георгиевски за тоа како за време на целиот негов мандат примал ревизорски извештаи на кој е потпишано лицето Добри Петров како овластено лице кое вршело ревизија во име на општина Гази Баба на јавните установи.

Во прилог на демантот доставуваме потпишани ревизорски извештаи од спроведена ревизија во периодот на мандатот на претходниот градоначалник од редовите на СДСМ.

Времето на СДСМ во општина Гази Баба заврши. Општина Гази Баба се гради и менува. Следуваат години на напредок и развој, години на реализација на голем број на проекти со кои ќе се подобри животот на граѓаните на општина Гази Баба“, се додава во демантот на градоначалникот на Гази Баба.

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Каевски: Милошоски ги блокира договорите од иницијативата Отворен Балкан на штета на граѓаните

Горан Наумовски

(ВИДЕО) Коциќ: Обезбедени се енергенси, струја и парно, поддршка за граѓаните, фирмите и училиштата

Горан Наумовски

СДСМ: Мерки на Владата и за помали сметки на струја во училиштата

Тасевска: Иницијативата за референдум потврдува – Левица и ВМРО-ДПМНЕ се кочничари на евроинтеграциите

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Талески: Милошоски да закаже седница на Комисијата, да не ја кочи ратификацијата на договорите за Отврен Балкан

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Тасевска: Инвестираме во инфраструктурата, 70 милиони евра за поврзување на локални патишта

Ана Ололовска