Главната расправа за „Змиско око“ е формално завршена, Судот дополнително ќе закаже термин за пресуда

Од:

Главната расправа за случајот „Змиско око“ е формално завршена, откако на денешната главна расправа беа дадени завршните зборови од сите 53 обвинети и нивните бранители.

Од Основниот кривичен суд, информираат дека за овој предмет биле оформени и десет други раздвоени предмети за кои исто така во изминатиот период биле дадени завршните зборови од странките, со што формално е завршена главната расправа, која прв пат, по прием од надлежниот судечки совет, е насрочена во јануари 2018 година, откако со одлука на Апелациониот суд Скопје предметот беше вратен на првостепено одлучување.

– Заради обемноста на изведениот доказен материјал и завршните зборови, судот дополнително ќе закаже термин за објава на пресудата за која странките и јавноста ќе бидат дополнително известени, информираат од Основниот кривичен суд Скопје.

Би можело да ве интересира

Дескоска: Да ги надминеме опасностите од епидемијата и успешно да ги имплементираме реформите во правосудството

Ана Ололовска

Здравев: Судството докажа дека може да одговори на секој предизвик

Ана Ололовска

Кривичен ќе суди само притворски и предмети поврзани со загрозување на здравјето на граѓаните

Ана Ололовска

Здружението на судска администрација го честита Денот на правосудството – 31 март

Ана Ололовска

Престануваат да течат роковите во судските постапки до завршувањето на вонредната состојба

А1он

Кривичен суд: Адвокатите да не манипулираат со јавноста во однос на условите за водење на судските расправи

Ана Ололовска