Герасимовски: Сопствениците ја рушат доградбата на улица „Македонија, нема да толерираме дивоградби

Од:

Сопственикот на бутикот „Шејн“ денес започна со отстранување на доградбата на улица „Македонија“.

„По реакциите во јавноста, градежен инспектор од Секторот за инспекциски работи на Општина Центар изврши надзор на бутикот и му издаде решение за отстранување на доградбата, бидејќи за истата не поседува важечко одобррение за истата“, изјави градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски.

По издаденото решение, сопственикот на бутикот од општината побара дополнителен рок за да ги организира градежните активности, кој и го доби и денес, самиот ги отстранува нелегалните елементи.

Општина Центар апелира до сите инвеститори и сопственици на нелегални објекти и доградби, да постапуваат по издадените решенија за самостојно отстранување на објектите. Во спротивно, општината присилно ќе ги отстрани, со што трошоците за отстранувањето ќе паднат на товар на инвеститорите, односно сопствениците на нелегално поставените објекти.

Би можело да ве интересира

Герасимовски: Завршени 60 отсто од реконструкцијата на „Ленинова“

Герасимовски: Нов концепт и локација на читалната „Ацо Шопов“

Горан Наумовски

Герасимовски: ТД „Енергија Центар“ од вчера регистрирано во Централниот регистар

Герасимовски: Трикратно зголемени градежните инспекциски контроли

Горан Наумовски

Општина Центар: „Цел Центар на точак“, почнува проектот за субвенции за велосипеди, Е-велосипеди и Е-тротинети

Казни во висина од вкупно 12.500 евра од Општина Центар за градилиштето зад Универзалната сала

Горан Наумовски