(ВИДЕО) Георгиевски: Ова е нашата црвена линија на демократијата од која не попуштаме

Од:

Македонија имала и има проблеми, но, рече пред присутните, лидерот на ВМРО-НП, Љубчо Георгиевски, тие полесно ќе се решаваат ако имаме чувство за повеќе демократија.

Ниту во времето на СДСМ, ниту во времето на поранешното ДПМНЕ, рече Георгиевски, Македонија не била вака задолжена.

„Овие луѓе од власта немаат основно чувство за демократоија, немаат црвени линии, скарани се со демократијата.

– Ова не се случило во овие 20 години демократија. Сме имале многу разлики и расправии, но никому не му текнало да укине расправа во Собранието“, рече лидерот на ВМРО-НП, Љубчо Георгиевски.

Георгиевски праша, Македојнија има буџет за 2012, но зошто нема пари за субвении и зошто владата должи секаде?

„Ова е нашата црвена линија на демократијата од која не попуштаме. Сега е време да се стави крај, да прекинеме со изградбата на споменици и луксузирање. Тие само тоа го сакаат“, изјави Георгиевски.

Ги повика сите членови на ВМРО-НП да дадат поддршка на опозицискиот отпор.

Би можело да ве интересира

Собранието го донесе Законот за медиуми и други закони

Горан Наумовски

МЗШВ: Собранието го донесе новиот закон за вино, лозарите добиваат гарантирана откупна цена на винското грозје

Нов парламентарен состав до 28 мај

Катерина Ѓуровски

Последната седница на овој парламентарен состав ќе се одржи до крајот на месецов

Не е донесен Законот за игри на среќа, постапката заврши

Катерина Ѓуровски

СДСМ предлага отворање медицински факултет во Битола, ВМРО-ДПМНЕ смета дека нема услови