Ерол Муслиу – нов директор на Агенцијата за разузнавање

Од:

Претседателот на Република Северна Македонија Стево Пендаровски го назначи Ерол Муслиу за нов директор на Агенција за разузнавање, информираат од кабинетот на шефот на државата.

Муслиу порано работел во Управата за безбедност и контраразузнавање, а во последниве години во Агенцијата за разузнавање.

Претседателот Пендаровски во наредните денови ќе назначи и свои членови во националниот Совет за безбедност.

Советот за безбедност го сочинуваат претседателот на државата, претседателот на Собранието, премиерот, министрите кои раководат со органите на државната управа од областа на безбедноста, одбраната и надворешните работи, како и тројца членови назначени од шефот на државата.

Би можело да ве интересира

Доделени првите сертификати од програмата за стручно усовршување за разузнавање и анализа

Ана Ололовска

Експертите реагираат: Премиерот со многу овластувања во новата агенција за разузнавање

Anela Petrova

Македонските разузнавачи ќе се обучуваат за оперативното делување и собирање податоци

Ана Ололовска

Почнува универзитетска програма за професионално усовршување на разузнавањето

Ана Ололовска

Агенција за разузнавање негира вмешаност во активности кои не се нејзина надлежност

Ана Ололовска

Потпишан Меморандум за јакнење на собранискиот надзор над разузнавањето

Ана Ололовска