ДЗС: Попишани вкупно 419.485 лица, 129.614 домаќинства и 173.439 станови

Од:

Вкупно 419.485 лица, 129.614 домаќинства и 173.439 станови се попишани во првите осум дена од пописот, објави денеска Државниот завод за статистика.

Можноста за самопопишување на лица во странство, пак, досега ја искористиле – 192.538 лица.

Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, кој официјално започна на 5 септември ќе трае до 30 септември.

Би можело да ве интересира

Резултатите од Пописот најдоцна до март

Катерина Павлова-Николовска

Симовски: Пописот заврши успешно, резултатите до крајот на март 2022

А1он

Заврши Пописот 2021, затворени апликациите за попишување во земјата и странство

А1он

Пописот завршува, во 20 часот ќе биде затворена апликацијата за попишување во земјата и апликацијата за самопопишување на дијаспората

А1он

Заев: Тие што одбиваат да се попишат треба да бидат санкционирани

Најголем интерес за Пописот покажале ислениците од Швајцарија, Германија и од Италија