ДЗР го објави извештајот за работењето на АВМУ

Од:

Државниот завод за ревизија денеска го објави Конечниот извештај за извршена ревизија на финансиски извештаи и ревизија на усогласеност за 2020 година на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (сметка за редовно работење).

dobivaj vesti na viber

Линк до извештајот: https://dzr.mk/sites/default/files/2021- 08/59_RU_Agencija_audio_audiovizuelni_mediumski_uslugi_KOMPLET_2021.pdf

Би можело да ве интересира

АВМУ: Можноста за санкционирање поради искажано негативно мислење остава простор за злоупотреба и казнување на медиумските професионалци

ДЗР го објави ревизорскиот извештај на тема „Попис на средствата, побарувањата и обврските на СОЗР“

Ана Ололовска

На малите хидроелектрани им биле уплатени 41 милион евра повеќе поради повластени тарифи

Ана Ололовска

АВМУ: Несоодветно е однесувањето на обезбедувањето на ГТЦ и обидот да се отстранат новинарите

ДЗР: Ревизорскиот извештај за МАЛМЕД со низа забелешки и препораки

Ана Ололовска

ДЗР: Сите медиуми кои учествувале во покривање на изборниот процес да поднесат Извештај за рекламниот простор до 13 ноември

Ана Ололовска