Џафери ја врати иницијативата за референдум на Левица

Од:

Претседателот на Собранието Талат Џафери ја одби иницијативата за свикување референдум на лидерот на Левица Димитар Апасиев. Во одговорот до Апасиев Џафери наведува дека барањето за свикување рефернедум не е усогласено со Деловникот на Собранието и како што вели прашањето не е добро поставено. Барањето за рефрендум се одесува на “францускиот предлог“ за решавање на спортот со Бугарија и почеток на преговроте на земјава со ЕУ.

„Ако предлогот на Закон не е подготвен во согласност со одредбите на овој Деловник, претседателот на Собранието, пред да го достави на пратениците, ќе побара од предлагачот да го усогласи со одредбите од овој Деловник. Ако предлагачот не го дополни предлогот на Закон во рок од 15 дена од барањето на претседателот на Собранието, се смета дека предлогот на Законот не е поднесен“, се вели во одговорот на Џафери кој се повикува на Деловникот.

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Препукување Ковачевски-Апасиев: Премиерот му читаше што е параноја, пратеникот му цитираше антички филозоф

Катерина Павлова-Николовска

ВМРО-ДПМНЕ: Деспотот од Форино не признава Устав

Катерина Павлова-Николовска

ВМРО-ДПМНЕ: Синот на Талат Џафери полагал правосуден испит пред да стекне соодветно образование, институциите молчат и се прават ненадлежни

Ковачевски: Апасиев и Левица се реална закана за европската иднина, Мицкоски е нивен заложник

Се нижат познанствата на Абази со ДУИ, Талат Џафери не спори дека се познава со новиот шеф на ОЈО-ГОКК

Кристијан Ландов

ВМРО-ДПМНЕ: Автократот од Форино викан Талат, изигрува и уставен судија, само да ја спаси кариерата на Ковачевски