Донирани велосипеди и кациги за децата од СОС Детско село во Скопје

Од:

Децата од СОС Детското село во Скопје добија донација велосипеди и кациги од компанијата „Окта“.

Директорката на програми во СОС Детско село Александра Ивановски, рече дека се за поздравување ваков тип иницијативи.

– Се обидуваме на децата од СОС Детското село да им го обезбедиме сето она што претставува дом и што произлегува од домот. Тоа е суштината на самата организација и токму стимулирањето на тие семејни вредности како и организирањето на вакви активности, каде децата ќе почувствуваат дел од таа атмосфера е добредојдено и корисно од секој аспект, изјави Александра Ивановски.

Менаџерката за корпоративна општествена одговорност и комуникации во ОКТА Марија Ставрева, рече дека оваа тимска, но истовремено и хумана активност ги обеденила вработени на ОКТА во една иста цел.

– Иницијативата донесе огромно задоволство и за двете страни. Тие со голема возбуда и ентузијазам ја прифатија идејата и дадоа значаен придонес за успешна реализација на донацијата, изјави Ставрева.

Би можело да ве интересира

Нова хуманитарна кампања на Винчини со омилениот производ кој е уникатен со вкус и единствен со хуманитарната вредност ROCKY

Катерина Павлова-Николовска

Првото кумство на згрижувачко семејтво во СОС Детско село

АУЕ – ФОН организираше донација на книги за СОС Детско Село

Интервју со Национална директорка на СОС Детско село Јулијана Гапо

Вработените во Зегин бојадисуваа велигденски јајца со децата од СОС Детско село

А1он

Тренчевска: Oтворен нов Центар за поддршка на згрижувачки семејства во рамки на СОС Детско село

А1он