ДОМ: Поддршка за иницијативата за архитектонско-урбанистички конкурс за „Треска“

Од:

Зелената партија ДОМ ја поддржува иницијативата Општина Центар да распише конкурс за избор на архитектонско-урбанистичко решение за локацијата на фабриката „Треска“.

„ДОМ се придружува на заложбите на граѓанскиот сектор и на Асоцијацијата на архитекти на Македонија, Академијата на архитекти, Комората на овластени архитекти и овластени инженери, Архитектонскиот факултет во Скопје и на бројни експерти. Конкурсот ќе придонесе за заштита на јавниот интерес и обезбедување услови за хумано и квалитетно живеење, кои се нарушени од неодржливото зголемување на густината на изграденост“, се вели во соопштението на ДОМ.

Од партијата апелирааат Советот на Општина Центар да донесе одлука за распишување на конкурсот, како продолжение на добрите политики на урбан развој во оваа општина.

Би можело да ве интересира

ДОМ: Со вонредни инспекции да се заштити животната средина и здравјето

Ана Ололовска

55 семејства со итна социјална и здравствена потреба ќе добијат еднократна финансиска помош од Општина Центар

Ана Ололовска

ДОМ: Насилниците најстрого да се санкционираат

А1он

Општина Центар со активности за поддршка на полициските станици

Ана Ололовска

Општина Центар ги дезинфицира станбените згради и јавните површини

Ана Ололовска

ДОМ се откажува од буџетските средства за партијата

Ана Ололовска