Десет граѓани примени на Клиниката за токсикологија за новогодишната ноќ, шест малолетни

Од:

Пет мажи и пет жени биле третирани на Клиниката за токсикологија во Скопје за време на новогодишната ноќ. Главно биле на возраст до 22 години, а најмладиот имал само 16-години.

Директорот на Универзитетската клиника за токсикологија Ридван Бајрами денеска изјави дека од вкупно 10-те пациенти третирани на Клиниката, шест биле малолетни. Имало и една девојка од друг град која била предозирана со наркотици.

– Граѓаните се придржуваа до препораките од Министерството за здравство. Пациентите беа згрижени и пуштени дома. Главно биле дома. Најмладиот малолетник има само 16 години. Главно беа до 22 години, освен еден пациент на 67 години кој бил хроничен алкохоличар, изјави Бајрами.

Би можело да ве интересира

Експертска мисија на СЗО за поддршка на реформата на системот за подготвеност и одговор на јавно-здравствени вонредни ситуации во земјава

Ана Ололовска

МЗ: Првпат во земјава на ГАК извршен екстраперитонеален царски рез

Ана Ололовска

На Клиниката за кардиологија изведени први процедури на аблација на преткоморна фибрилација

Ана Ололовска

СЗО: Неопходна е подобра палијативната нега и пристап до здравствени услуги за повозрасните лица

Ана Ололовска

Клиника за хематологија: Мотивиравме 103 доброволци кои се подготвени да даруваат коскена срцевина

Ана Ололовска

Кардиологија: Работиме со целосен капацитет, пациентите да продолжат со својата рутинска нега на срцето

Ана Ололовска