Денот на Албанската азбука – 22 Ноември, неработен за припадниците на албанската заедница

Од:

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека, согласно со Законот за празниците, 22 ноември 2021 година (понеделник), Денот на Албанската азбука, е неработен ден за граѓаните припадници на албанската заедница во Република Северна Македонија.

Министерството за труд и социјална политика, воедно, на граѓаните припадници на албанската заедница им го честита Денот на Албанската азбука.

Би можело да ве интересира

Богојавление неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

Ана Ололовска

Божик е неработен ден за сите граѓани на Македонија

Ана Ололовска

Бадник е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Ана Ололовска

В година четири продолжени празнични викенди за сите граѓани

Ана Ололовска

Првиот ден на Божик – 25 декември неработен за граѓаните од католичка вероисповед

Ана Ололовска

Ден на наставата на турски јазик – национален празник на Турците во земјава

Ана Ололовска