Демократски сојуз: МВР да ги открие сторителите на физичкиот напад врз Зоран Божиновски

Од:

Демократскиот сојуз најостро го осудува крвничкото претепување на сопственикот на порталот “БУРЕВЕНИК”, Зоран Божиновски. Сметаме дека ваквиот мафијашки начин на пресметка, сериозно го нарушува правниот поредок и сигурноста на нивинарите и граѓаните.

Демократскиот сојуз инсистира на брза реакција од МВР и откривање на нарачатeлите и извршителите на овој насилничко – криминален акт. На Божиновски му посакуваме побрзо закрепнување.

Би можело да ве интересира

Демократскиот сојуз: Власта нема никакви реформи поврзани со судскиот систем

Демократски сојуз: Стејт Департментот алармира за корупција на владата, а СДСМ го саботира предлог-законот за борба против висока корупција

Катерина Павлова-Николовска

Демократски сојуз: Бехтел и Енка за раскрчмување на народни пари

Катерина Павлова-Николовска

Демократски сојуз: Да се укинат привилегиите на поранешните претседатели

Демократски сојуз: Со национализам да не се покрива криминалот

Демократскиот сојуз до Ковачевски ги достави своите ставови во врска со најавената реконструкција на Владата