Апелација одлага повеќе седници и јавни расправи во кривичниот оддел

Од:

Повеќе јавни седници и расправи закажани за оваа и следната недела во Кривичниот оддел на Апелациониот суд Скопје се одлагаат, информираат денеска од Апелација.

Се одлагаат јавните седници и рапсрави закажани за:

– 07.06.2020 година- по предметите- КЖ-1088/19; КЖ-160/20; КЖ-165/20; КЖ-912/29; КЖ-7/20 и КЖ-288/20

– 08.07.2020 година – по предметот КЖ-1033/19

– 09.07.2020 година- по предметот КЖ-823/19

– 13.07.2020 година -по предметот КЖ-689/19

– 14.07.2020 година- по предметите КЖ-393/20; КЖ-231/20; КЖ-234/20 и КЖ-90/20

Од Апелација информираат, дека странките и јавноста ќе бидат дополнително известени за денот на одржување на одложените седници.

Би можело да ве интересира

Власта ветува модел за прочистување во судството во првите 100 дена

Ана Ололовска

Судскиот совет изготви Акциски план за работни посети во судовите

Ана Ололовска

ВИДЕО: Маричиќ најави ветинг во судството

Искра Манојлоска

Намален бројот на осудени и обвинети лица во 2019 година

Ана Ололовска

Уставен суд ќе ја оценува уставноста и законитоста на повеќе уредби со законска сила

Ана Ололовска

Четврти мониторинг извештај за работата на Државното правобранителство

Ана Ололовска