Зголемен прометот во трговијата на мало

Од:

Државниот завод за статистика соопшти дека трговијата на мало во јули 2021 година бележи раст на прометот во однос на јули 2020.

Гледано по групи и класи, зголемување на прометот има кај Трговија на мало со храна, пијалаци и тутун (номинално за 7,7 проценти, а реално за 5 отсто), Трговија на мало со непрехранбени продукти, освен гориво (номинално за 11,8 отсто, а реално за 10 проценти), Трговија на мало, освен трговија со горива (номинално за 9,8 отсто, а реално за 7,6) и Трговија на мало со автомобилски горива (номинално за 40 проценти, а реално за 18,7).

Би можело да ве интересира

Ќе се намалат цените на храната, а маркетите наместо 40 отсто ќе имаат рабат од 10 отсто

Орце Костов

За власта луксуз е да јадеме риба и овесни снегулки, а мајонезот е поскап оти се грижи за нашето здравје

Орце Костов

Трајковски: Пломба за сите трговци кои ги доведуваат потрошувачите во заблуда

А1он

Пешев: Маркетите немаа доволно време да се „престројат“, затворањето треба да биде последната мерка што ќе ја применат институциите

Поевтинуваат лебот, млекото и месото: Владата ги објави производите кои маркетите од утре ќе мора да ги намалат

Орце Костов

Акциска цена ќе имаат само производи на кои им поминува рокот, се очекува над 50 производи да поевтинат

Орце Костов