(ВИДЕО) Зеќири: Се изнаоѓа решение кое ќе биде во корист на земјоделците, пазарџиите

Од:

„Денеска, овде на Бит Пазар, се сретнав со пазарџиите со кои разговаравме за актуелни теми, за состојбата со организацијата на пазарите, како и за одредбите од Законот за трговија на зелените пазари.

Вчера, парламентарното мнозинство предводено од СДСМ го одложи Законот за трговија на зелените пазари за една година“, рече Мухамед Зеќири, потпретседател на СДСМ и пратеник.

„Тука сме, да се најде соодветно и достоинствено решение што ќе биде во интерес на сите, како на пазарџиите, така и на организаторите на пазарите.

Со тоа, се отвора простор за дебата и консултации со цел да се дојде до заедничко решение како да се подобри организацијата на работата на пазарите, а истовремено да бидат заштитени сите засегнати страни.

Земјоделците, пензионерите и сите пазарџии да бидат спокојни, заедно ќе дојдеме до решение со кое ќе може чесно да се заработи денар повеќе, но ќе се обезбеди и решение за сузбивање на сивата економија“, изјави Мухамед Зеќири, потпретседател на СДСМ и пратеник.

Би можело да ве интересира

Шекеринска: Времето на насилство е зад нас, институциите да ги истражат снимките кои се појавија во медиумите

СДСМ: На криминалната ВМРО-ДПМНЕ профитот им e пред луѓето и затоа набавуваше сомнителен инсулин

(ВИДЕО) Шекеринска: Ниту еден граѓанин не платил казна зошто не знае албански јазик

Шекеринска: После години стагнација пред вратите на НАТО, сега сме свои на своето заслужено место во најмоќниот сојуз

СДСМ: Аферата со незаконските 400.000 евра за кампањата на Сиљановска мора да се расчисти

(ВИДЕО) Заев: Обезбедуваме светски инфраструктурни стандарди за инвеститорите за брз и ефикасен транспорт

Татјана Ташкова