Усвоена Програмата за заштита на ранливи потрошувачи на енергија

Од:

Владата на денешната седница ја усвои Програмата за заштита на ранливи потрошувачи на енергија за 2020 година.

Програмата ги дефинира потрошувачите кои спаѓаат во оваа категорија, а ги утврдува и мерките за заштита.

-Со Програмата се дефинирани и мерките за заштеда на електрична енергија и енергетска ефикасност, начините за реализација на мерките, мерките што ги преземаат операторите на системите за дистрибуција на енергија, мерките што ги преземаат снабдувачите со обврска за обезбедување на јавна услуга, односно универзална услуга во снабдувањето со енергија, како и потребните средства и извори за финансирање, наведува владината прес-служба.

Би можело да ве интересира

Спасовски – Секизќок: Има интерес за унапредување на економската соработка и поддршка од Турција за НАТО и ЕУ

Ана Ололовска

Треба да создадеме услови да ги вратиме младите и доколку излезат од државата, вели Царовска

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Царовска: Имплементацијата на оперативниот план за вработување придонесе за намалување на невработеноста

Ана Ололовска

ВИДЕО: Потпишан договор за изградба на првите два километра од автопатот Скопје-Блаце

Ана Ололовска

Царовска: Tенденција на Владата е да се создаде соодветен концепт на дуално образованиe

Ана Ололовска

Османи: Зголемената билатерална поддршка од Норвешка претставува значаен импулс за напредок во европските интеграции

Ана Ололовска