Сторнирани сметките на БЕГ за август, граѓаните ќе добијат нови

Од:

Сметките на БЕГ за топлинска енергија се сторнирани и граѓаните ќе добијат нови корегирани сметки за месец август, изјави претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ), Марко Бислимоски.

dobivaj vesti na viber

Како што додаде, на граѓаните кои веќе ги имаат платено повисоките сметки, сумата ќе им биде намалена соодветно за повисоката уплатена сума во следните сметки.

Останатите ќе добијат нови коригирани сметки за месец август.

Би можело да ве интересира

Потпишан договор, продолжува испораката на греење во Чаир и Бутел

ЕСМ: Во тек е изработка на фактурите за топлинска енергија за октомври

Скопје Север исклучен од системот за гас по забраната од Град Скопје да користи мазут

Горан Наумовски

ЕСМ: АД Скопје Север одби да го потпише договорот, тие се одговорни за прекин на греењето во Чаир и Бутел

Ќе доцнат сметките за парно

Горан Наумовски

Договорот за парно греење поставен на веб-страната на ЕСМ, компанијата најави и праќање на договорот на домашна адреса

Горан Наумовски