Регионалниот бизнис регистар за Западен Балкан пуштен во онлајн употреба

Од:

Регионален бизнис регистар за Западен Балкан www.bifidex.com кој ќе обезбеди на инвеститорите, трансапарентни и лесно пристапни информации за локалните компании е пуштен во употреба.

Порталот на бизнис регистри за Западен Балкан под назив „Размена на деловни и финансиски податоци“ (РДФП) е креиран од Српската агенција за деловни регистри и Централниот регистар на Северна Македонија, а Србија и Северна Македонија се првите земји од регионот кои се приклучија на оваа иницијатива. Поддржан е од ЕБОР, а Фондот за добро владеење на Владата на Велика Британија му додели дополнителни 700.000 евра за натамошно проширување на проектот и за поттикнување на интеграцијата на останатите бизнис регистри на земјите од регионот.

Порталот ќе служи како место за информирање на бизнисмените и инвеститорите, обезбедувајќи пристап до ажурирани информации од националните агенции за бизнис регистри, сите достапни од едно место.

Базата на податоци вклучува над 500.000 компании и нуди информации за сопственикот на компанијата, нејзиното управување, финансиските извештаи, измените во организацијата и слично. На овој начин, на сите заинтересираните страни, ќе им се овозможи да пребаруваат информации за активните компаниите во определен сектор, географска локација или други критериуми. 

Би можело да ве интересира

Груевски на бизнис забава во Будимпешта

А1он

ВИДЕО: Средба на владини со претставници на Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство

Ана Ололовска

Натпреварот за зелени бизнис идеи отворен до 2-ри јуни

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Заев: Отвораме перспективи за соработка на бизнисмените на Северна Македонија и Црна Гора

Ана Ололовска

ВИДЕО: Бизнис заедницата испорача 78 мерки до Владата, Заев повика на поголема искористеност на буџетските пари за стопанството

Ана Ололовска

Деловен појадок на бизнис заедницата со премиерот

Ана Ололовска