Прва регионална конференција за факторинг

Од:

Проектот на УСАИД за Факторинг во соработка со Меѓународната организација за факторинг, Factor Chain International и Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја одржи својата Прва регионална конференција за факторинг како алтернативен начин на финансирање.

Според организаторите, настанот има за цел да го зголеми разбирањето за факторингот како алтернативен извор на финансирање кај компаните и пошироката јавност и да ги упати домашните финансиски институции кои работат со факторинг да ги применат најдобрите практики за финансирање.

Воведни излагања на форумот ќе имаат: вицепремиерот задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев, Вршителката на должност претставник на УСАИД во Република Северна Македонија, Гречен Биркл, заменик министерката за финансии Ширет Елези и членот на извршниот комитет на Factor Chain International, Панос Папатеодору.

Би можело да ве интересира

Стопанска Комора на Македонија: Преку обуки до квалификувана работната сила

Ана Ололовска

Стопанската комора на Македонија одбележува 97 години работење

Ана Ололовска

Зголемен интересот за фотоволтаици, Македонија нема доволно кадар што знае да ги инсталира

Ана Ололовска

Стопанска комора: Формирањето комора на тезгаџии да не се регулира со Законот за трговија на зелени пазари

Ана Ололовска

Недостигот на квалификувана работна сила клучен ограничувачки фактор за развој на домашната економија

Ана Ололовска

Официјализирање на соработката меѓу Коморскиот инвестициски форум и Австриската федерална стопанска комора

Ана Ололовска