Меѓународен натпревар со 250 пчелари, ќе се доделуваат медали за квалитет на медот

Од:

Cвечена церемонија за доделување медали од Првиот меѓународен натпревар за квалитет на медот „Tetovo honey award 2019“ ќе се одржи денеска во просториите на Општина Тетово.

На натпреварот учествувале околу 250 пчелари од 15 европски и балкански држави.

На настанот ќе присуствува министерот за земјоделство, шумарство и водостпанство Трајан Димковски и градоначалничката на Општина Тетово Теута Арифи.

Настанот е во организација на Здруженијата на пчелари „Градот на пчелите“ и „Полошки мед“ од Тетово, а финансиски е поддржан од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, преку мерката за техничка поддршка во земјоделството и руралниот развој.

Би можело да ве интересира

МЗШВ: Кон 4.033 одгледувачи на говеда исплатени 100 милиони денари дополнителни субвенции за обележани грла говеда

МЗШВ: Исплатени субвенциите за остварено производство во овоштарство и градинарство со вредност од 302 милиони денари кон 13.440 земјоделци

МЗШВ: Со измените во Законот за стокови резерви, оризовата арпа се вбројува во листата на стратешки култури за државата

МЗШВ: Ништо ново од Трипуновски, лаги и измислици наместо проекти и визија за земјоделците

Горан Наумовски

Кривична пријава за несовесно работење во службата против двајца членови на комисија во МЗШВ

МЗШВ: Повик до откупувачите на сончоглед да достават податоци за извршениот откуп