Ковачевски останува во ЕСМ: Прво ќе земам одмор од 20 дена па ќе процениме каде ќе бидам ангажиран

Од:

Досегашниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски поднесе оставка од функцијата генерален директор, но ќе остане вработен во компанијата, а откако ќе го искористи годишниот одмор, заедно со Владата ќе проценат каде ќе биде ангажиран.

– Јас сум вработен во АД ЕСМ, прво ќе го земам одморот од 20 дена што ми следува а потоа по проценка на новиот менаџмент на ЕСМ и на Владата ќе процениме каде ќе бидам ангажиран во компанијата. Јас сакам да се посветам на семејството, на моите две деца кои имаат потреба за развој и дообразование и успешно менаџирање во приватниот бизнис – истакна Ковачевски.

Тој додаде дека е убеден дека како директор успешно ја менаџирал енергетската криза:

– Бројките покажуваат се, на крајот на денот проценката за нашата работа го врши надзорниот одбор, па премиерот и економските министри. Најважно од се е мислењето на граѓаните. Јас сум убеден дека успешно како држава и компанија ја менаџиравме кризата благодарение, пред се, на ангажманот на вработените во ЕСМ кои направија личен влог да се зголеми домашното производство.

Би можело да ве интересира

Николоски: Дали е случајно што РЕК Битола во време на Васко Ковачевски на иста фирма дава два тендери со исти суми, и двата со исти анекси од 20%

Васко Ковачевски си заминува од ЕСМ за да му се посвети на семејството, одлуката била донесена пред енергетската криза

Орце Костов

Васко Ковачевски поднесе оставка од функцијата директор на ЕСМ

Орце Костов

Нов скок на цената на струјата: за 16 отсто поскапа е понудата од ЕСМ за ЕВН

Орце Костов

Ковачевски: Нова цена на струјата за домаќинствата најдоцна до 22 декември

Општините ги пријавувале општинските згради, наместо да ги пријават училиштата за субвенционирана струја

Орце Костов